Don’t shift your values

Din dorinta de a fi placuti si aprobati de ceilalti sau din convingerea gresita ca nu meritam mai mult,, tindem sa acceptam jumatati de masura.

A accepta  firimituri e ca si cum ai asculta o melodie pe sufletul tau cu play si pause, te implici, asculti, savurezi emotia iar apoi stop, liniste, iti este furata senzatia dupa care urci pe stare si iar cobori.

Jocul de a fi inconsecvent sau disonant este o minciuna a ego-ului nostru ca e normal, ca e nevoie sa depunem eforturi, sa ne straduim, sa luptam sa fie mai bine.

Ceea ce spun se aplica atat in relatiile interumane personale cat si cele profesionale. Contextul in care oferi lucruri pe masura valorilor tale si nu primesti ceea ce te astepti denota o lipsa de comunicare in prima instanta iar apoi un autosabotaj de a ramane intr-o situatie in care greselile se repeta, stop, play,stop, play. 

Precum buruienile care daca le tai de la suprafata, cresc din nou si pana nu sapi pana la radacina sa le scoti, raul nu este indepartat, asa este si cu compromisurile pe care le facem zi de zi,. Trecem peste noi, peste valori, gandindu-ne ca maine poate va fi mai bine. Vorba lui Dr.House: people lie. people don’t change.

Iti trebuie curaj si responsabilitate sa fii tu autentic, sa-ti asumi ceea ce vrei si ceea ce nu vrei, sa spui si sa faci asta. Pana la urma asta presupune maturitatea si cne nu doreste evolutia Sinelui pana la intelepciune,risca sa fie marioneta celorlalti, a sistemului, un spectator al vietii.

Fiecare dintre noi meritam tot ce e mai bun, meritam sa fim sanatosi, sa iubim si sa fim iubiti, sa avem succes, sa facem ceea ce ne place. De asta suntem pe Pamant, sa ne reamintim misiunea sufletului nostru, sa evoluam si nu sa cedam contextelor doar de dragul tolerantei punand pe taler valorile noastre.

Don’t sell your soul to the Devil!

HPIM1559

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s